Zrakoplovna nesreća

Popularna brazilska pjevačica i osvajačica Latin Grammyja poginula u padu malog zrakoplova

Hina

Reuters

Reuters

Uz nju su u nesreći poginuli njezin producent Henrique Ribeiro, njezin ujak i pomoćnik Abicieli Silveira Dias Filho kao i pilot i kopilot zrakoplovaBrazilska pjevačica Marilia Mendonca (26), jedna od najpopularnijih brazilskih suvremenih pjevačica, poginula je u petak u zrakoplovnoj nesreći kada se mali zrakoplov srušio u jugoistočnoj državi Minas Gerais.


Uz nju su u nesreći poginuli njezin producent Henrique Ribeiro, njezin ujak i pomoćnik Abicieli Silveira Dias Filho kao i pilot i kopilot zrakoplova.


Marilia Mendonca stekla je slavu kao ikona brazilskog country glazbenog stila “Sertanejo”, osvojivši Latin Grammy 2019. godine za album u toj kategoriji.
Mendonca, koja ima dvogodišnjeg sina, trebala je nastupiti na koncertu u petak navečer u gradu Caratinga, udaljenom 12 km od mjesta nesreće. Nekoliko sati prije nesreće na društvenim mrežama objavila je video u kojem se priprema za ukrcaj u privatni zrakoplov.


“Marilia Mendonca iza sebe ostavlja naslijeđe za brazilsku regionalnu glazbu i kulturu. Ona sigurno neće biti zaboravljena”, poručila je brazilska vlada.


Uzrok nesreće se istražuje.