Određena jamčevina

Policajcima koji su pomogli u ubojstvu Georgea Floyda prijeti do 40 godina zatvora

Hina

Policajci, Thomas Lane, J. Alexander Kueng i Tou Thao, mogu po toj optužnici, ako će biti proglašeni krivima, biti osuđeni na do 40 godina zatvora..Tri policajca iz Minneapolisa optužena za pomaganje i poticanje na ubojstvo Georgea Floyda u četvrtak su prvi puta izvedena pred sud koji im je odredio jamčevinu za privremeno puštanje na slobodu od milijun dolara.


Policajac Derek Chauvin koji je prošlog tjedna u Minneapolisu nasilno priveo afroamerikanca Georgea Floyda, pri čemu mu je koljenom gotovo devet minuta pritiskao vrat nakon čega je Floyd preminuo, optužen je za ubojstvo bez predumišljaja, odnosno ubojstvo drugog stupnja, dok su druga tri policajca koja su sudjelovala u uhićenju optužena za pomaganje i poticanje na ubojstvo.


Policajci, Thomas Lane, J. Alexander Kueng i Tou Thao, mogu po toj optužnici, ako će biti proglašeni krivima, biti osuđeni na do 40 godina zatvora..
Chauvin pred sud bi trebao biti izveden 8. lipnja.


Smrt 46-godišnjeg Georgea Floyda izazvala je velike prosvjede diljem SAD-a protiv rasizma i policijske brutalnosti prema Afroamerikancima.