SAD

Pelosi osudila “kukavičku skupinu republikanaca” za oslobađanje Trumpa

Hina

Nancy Pelosi / foto: REUTERS/Joshua Roberts

Nancy Pelosi / foto: REUTERS/Joshua Roberts

Pelosi je optužila lidera republikanaca u Senatu Mitcha McConnella jer nije dopustio da se Senatu dostavi optužnica za opoziv dok je Trump još bio u Bijeloj kući.Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi osudila je u subotu senatore koji su omogućili oslobađanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa kao “kukavičku skupinu republikanaca”.


Senat SAD-a u subotu je bivšeg predsjednika Donalda Trumpa oslobodio optužbe za poticanje na pobunu i smrtonosni napad njegovih pristaša na Kapitol, sjedište američkog Kongresa.


Za proglašenje Trumpa krivim glasalo je 57 a za oslobađanje krivnje 43 senatora, no za osudu je bila potrebna dvotrećinska većina od 100 senatora, odnosno 67 senatora.
Pelosi je optužila lidera republikanaca u Senatu Mitcha McConnella jer nije dopustio da se Senatu dostavi optužnica za opoziv dok je Trump još bio u Bijeloj kući.


McConnell je glasao da se Trump oslobodi optužbi a nakon glasanja je izjavio kako nema sumnje da je Tramp “praktično i moralno odgovoran” za napade jer su ljudi koji su upali u zgradu Kongresa vjerovali  da postupaju prema željama i uputama svog predsjednika.