Napad nožem

Osumnjičenik za ubojstvo policajca u Bruxellesu je poznati muslimanski radikal s mentalnim problemima

Hina

Reuters

Reuters

Policajac je napadnut u četvrtak navečer na sjeveru Bruxellesa dok je u policijskom vozilu čekao na semaforuOsumnjičenik za ubojstvo belgijskog policajca u četvrtak bio je na popisu radikaliziranih muslimana i nekoliko sati prije napada bio je na psihijatriji, rekli su u petak tužitelji.


Policajac je napadnut u četvrtak navečer na sjeveru Bruxellesa dok je u policijskom vozilu čekao na semaforu.


Bio je uboden nožem u vrat, a drugi policajac u ruku, rekao je glasnogovornik tužiteljstva Eric Van Der Sypt novinarima.
“Uspio je pozvati pomoć radijom i rekao je da je napadač uzviknuo ‘Allahu Akbar'”, kazao je glasnogovornik dodajući da je sumnjivac, 32-godišnji belgijski državljanin, bio na popisu radikaliziranih muslimana nacionalne sigurnosne agencije OCAD/OCAM.


Vozač (29) je umro od ozljeda u bolnici, dok je 23-godišnji suputnik u stabilnom stanju nakon operacije, rekao je glasnogovornik.


Sumnjivac je ranije u četvrtak otišao na policijsku postaju u “mentalno poremećenom” stanju tražiti pomoć, rekli u tužitelji.


Policija ga je odvela na psihijatriju u lokalnu bolnicu, ali je poslije doznala da je otišao jer nije bilo temelja da ga se zadrži protiv njegove volje.


Policajci su ga ubrzo nakon napada ranili hicem iz vatrenog oružja i odveli u bolnicu gdje će biti ispitan kada se dovoljno oporavi.