Masakr u Crnoj Gori

Objavljeni podaci o žrtvama masovnog ubojice u Cetinju. Ubio je i svog ujaka: ‘Pričao je kako mu netko stavlja uroke po kući’

P. N.

Reuters / društvene mreže

Reuters / društvene mreže

Susjedi pričaju da je u posljednje vrijeme pokazivao znakove paranoičnog ponašanjaObjavljen je identitet svih žrtava masakra u Cetinju, gdje je pomahnitali ubojica Vuk Borilović jučer poslijepodne ubio deset sugrađana, a ranio njih još šest.


Najprije je, kako piše Pobjeda, lišio života tročlanu porodicu Martinović, majku Natašu Pejović Martinović (1987.), kao i njene dvoje maloljetne djece. Potom je ubio kuma obitelji Martinović, Milana Mitrovića (1985.), kao i svog ujaka Gorana Đurišića (1968.), koji ga je pokušao spriječiti u daljnjem ubijanju.


U pucnjavi su stradali i Rajko Drecun (1966.), Dimitrije Drecun (1941.), Danica Drecun (1948.), kao i sugrađanke Danijela Radunović (1971.) i Aleksandra Radunović (1970.). Ranjeni su policajac Ljubiša Maksimović, kao i građani Cetinja Slavica Zvicer (1956), Filip Đurković, Mileva Ramadanović (1946), Darinka Čelebić (1934) i Aleksandar Drecun (1990). Dvoje ranjenih hospitalizirano je u Općoj bolnici Cetinje, a još četiri u Kliničkom centru Crne Gore. Jedna od ranjenih osoba nalazi se još u kritično stanju i liječnici joj se bore za život.


Foto galerija: Masakr u Cetinju Foto: Reuters
Pobjeda piše i kako je Borilović bio radnik Nacionalnog parka Lovćen, a kolege ga opisuju kao mirnog i povučenog. Svoj krvavi pohod počeo je oko 15,30 sati, ubivši troje podstanara, majku i dvoje djece, da bi potom išao od kuće do kuće i iz lovačkog karabina pucao u susjede i sugrađane koji su mu se našli na putu. Daljnje prolijevanje krvi spriječio je jedan od susjeda čija je obitelj također bila ugrožena, usmrtivši Borilovića kad je ovaj krenuo prema centru grada.


Nekoliko dana prije tragičnog događaja, Borilović je suprugu i četvero djece odvezao u jedan grad na crnogorskom primorju, a potom se vratio u rodni grad. To upućuje da je unaprijed osmislio svoj zločinački plan.


Susjedi pričaju da je u posljednje vrijeme pokazivao znakove paranoičnog ponašanja, iako nitko nije mogao naslutiti na što je zapravo spreman.


Na društvenim mrežama pojavila se i dvominutna snimka u kojoj rođak ubojice govori da je Borilović ubio ujaka na njegove oči. Prepričava i da je prije nekoliko dana kupio kameru, te pričao da mu netko baca uroke po kući i krade.


U Cetinju se nastavlja policijska istraga, no upitno je hoće li pravi motiv Vuka Borilovića da krene u nezapamćeni masakr ikad biti rasvijetljen.