Jacinda Arden

Novozelandska premijerka otkazala svoje vjenčanje uz važnu poruku: “Pravila vrijede za sve”

Hina

Jacinda Ardern / REUTERS

Jacinda Ardern / REUTERS

Novi Zeland u nedjelju od ponoći uvodi pravila o maskama i ograničava okupljanja pošto je devet pozitivnih slučajeva pokazalo da je došlo do lokalnog prijenosa nove varijanteNovozelandska premijerka Jacinda Arden otkazala je svoje vjenčanje nakon što je uvela nova epidemiološka ograničenja suočena sa širenjem omikron inačice covida-19 u zajednici.


Novi Zeland u nedjelju od ponoći uvodi pravila o maskama i ograničava okupljanja pošto je devet pozitivnih slučajeva pokazalo da je došlo do lokalnog prijenosa nove varijante.


Riječ je o obitelji koja se vratila u Nelson na Južnom Otoku nakon što je bila na vjenčanju u Aucklandu na Sjevernom otoku, ali i drugim događanjima. Pokazalo se da su članovi obitelji i stjuardesa iz zrakoplova kojim su putovali pozitivni.
Ta otočna država od nedjelje od ponoći stavit će postavke protiv širenja nove inačice na crveno, što znači više nošenja maski i ograničavanje okupljanja na sto potpuno cijepljenih osoba u zatvorenim ugostiteljskim objektima poput barova i restorana i na događanjima kao što su vjenčanja.


Premijerka je na konferenciji za novinare rekla da crveno ne znači zaključavanje te da će stanovnici i dalje moći posjećivati obitelj i prijatelje te putovati po zemlji.


Za svoje vjenčanje rekla je da se neće održati, dodavši kako joj je žao bilo koga kome se dogodio sličan scenarij. Upitna što misli o otkazivanju kazala je “Takav je život”, Zaključila je da nije drugačija od tisuća drugih Novozelanđana koji su snosili puno teže posljedice.