Otvara se 60 centara

Njemačka se sprema već i prije kraja godine započeti cijepljenje protiv koronavirusa

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Na video konferenciji ranije ovaj tjedan, ministar zdravstva Jens Spahn - koji je i sam u srijedu dobio pozitivan nalaz na koronavirus -  rekao je da je njemački BioNTech blizu dobivanja odobrenja za svoje cjepivNjemačka se priprema početi cijepljenje protiv koronavirusa prije kraja godine, piše u petak list Bild.


Ministarstvo zdravstva planira utemeljiti 60 posebnih centara za cijepljenje i zatražilo je od 16 saveznih država da dostave moguće adrese tih centara do 10. studenoga, piše Bild ne navodeći svoje izvore.


Na video konferenciji ranije ovaj tjedan, ministar zdravstva Jens Spahn – koji je i sam u srijedu dobio pozitivan nalaz na koronavirus –  rekao je da je njemački BioNTech blizu dobivanja odobrenja za svoje cjepivo.
Upitan kada očekuje prva cijepljenja, Spahn je odgovorio: “To bi se moglo dogoditi do kraja godine”, rekli su Bildu sudionici te video konferencije.


BioNTech razvija cjepivo u partnerstvu sa Pfizerom.


Prošli mjesec, Njemačka je usmjerila 745 milijuna dolara biotehnološkim tvrtkama BioNTech i CureVac da ubrzaju rad na cjepivima i prošire njemačke proizvodne kapacitete.


Zaraza u Njemačkoj se ubrzava, a podaci od četvrtka pokazali su da je prvi puta broj novozaraženih u 24 sata prešao deset tisuća.