Michael Cohen

Njegov bivši odvjetnik tvrdi: “Trump je iz pohlepe i mržnje prema Hillary tražio Putinovu pomoć”

Hina

Vladimir Putin i Donald Trump, Foto: REUTERS

Vladimir Putin i Donald Trump, Foto: REUTERSPohlepa, a ne izdaja, bila je razlog zašto je predsjednik Donald Trump tražio pomoć od Vladimira Putina uoči izbora 2016. godine, napisao je u novoj knjizi Trumpov bivši odvjetnik Michael Cohen.


Trump je želio izgraditi neboder od 120 katova na moskovskom Crvenom trgu, u kojemu bi na trideset katova bio smješten hotel s pet zvjezdica i spa centar po zamislima Ivanke Trump, piše Washington Post pozivajući se na Cohenovu knjigu.


Trump je namjeravao dati stambeni prostor na vrhu zgrade ruskom predsjedniku Putinu besplatno “kako bi mu se dodvorio”, piše Cohen, odvjetnik koji je sređivao stvari za Trumpa.
“Cijela priča o patriotizmu i izdaji postala je nebitna u njegovoj glavi”, Cohen piše. “Trump je koristio kampanju da zaradi novac: pa naravno da jest.”


Trump i Putin bili su ujedinjeni u svojoj mržnji prema Hillary Clinton, tvrdi Cohen i kaže da je Putin bio ljutit na Clinton zbog toga što je podržala masovne prosvjede protiv njega 2011. godine.


“Ono što izgleda kao tajni sporazum zapravo je samo suglasnost u tome da se na bilo koji način našteti Hillary Clinton, uključujući i miješanjem u američke izbore – što Trumpu nije uzrokovalo nimalo nelagode”, piše Cohen.


Cohenova knjiga, “Nelojalan: Memoar” bit će objavljena u utorak.


U izjavi za Washington Post, glasnogovornica Bijele kuće, Kayleigh McEnany, napala je Cohenov kredibilitet: “Michael Cohen je osramoćeni prevarant i odvjetnik izbačen iz odvjetničke komore, koji je lagao Kongresu. Izgubio je sav kredibilitet, i nije čudno to što u svome posljednjem pokušaju nastoji profitirati od laži”.