Italija

Neobični slučaj bigamije: Odlazi na svoje vjenčanje, ali otkriva da je već oženjen. “Pa ja ju ni ne poznajem!”

Portal Novi list

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Rečeno mu je da je već u braku s djevojkom iz Santo Dominga, koju niti ne poznajeTalijanski redatelj Luciano Emmer je 1955. pozvao slavnog Marcella Mastroiannija da glumi u filmu “Il bigamo”, čovjeka koji se navodno pokušao vjenčati iako je već oženjen, a zapravo je bila riječ o dvojici istoimenih muškaraca i dva braka. Ovih dana talijanske novine pišu o novom talijanskom slučaju bigamije, o muškarcu koji živi u Salernu i ni sam nije znao da je bigamist. Tridesetdevetogodišnjak je, naime, otišao na svoje vjenčanje kako bi otkrio – da je već oženjen, javlja Il Corriere della Sera.Nikad je nije vidio
Prethodni brak, kako se doznaje na stranici Grada Salerna, sklopljen je prije osam godina s djevojkom iz Santo Dominga za koju muškarac tvrdi da je ne pozna i nikad je nije vidio. Stoga je podnio prijavu zbog krivotvorenja vjenčanog lista, ali pošto je prošlo osam godina, čini se da je kazneno djelo palo u zastaru. Građanski sud odbio je zahtjev za poništenjem braka. A talijansko vjenčanje je odgođeno. Možda je problem i u ovom slučaju, kao u filmu,  istoimeni muškarac s drugog kraja svijeta.


Prethodni slučaj


U Italiji je zabilježen i slučaj 45-godišnjeg kamionista iz Scafatija, u provinciji Salerno, koji je pak oslobođen optužbe za bigamiju.


Sudilo mu se zbog optužbi da je istovremeno bio u braku s dvije žene i tužiteljstvo je tražilo osam mjeseci zatvora. Taj se muškarac naime oženio Bugarkom, nakon što se oženio prvom ženom od koje se nikad nije službeno razveo. Nakon slanja dokumentacije iz Bugarske u Italiju, otkriveno je da je 45-godišnjak već oženjen. Ranije se bio oženio u Pompejima, ali bez kasnijeg službenog razvoda. Rimsko državno odvjetništvo je zatražilo da mu se sudi pod optužbom za bigamiju. Na kraju je oslobođen optužbi, javlja Il Corriere della Sera.