Suđenje

Narkobos u nagodbi sa sudom darovao talijanskim vlastima umjetni otok kraj Dubaija

P. N.

Foto Twitter

Foto Twitter

Otok nazvan Taiwan dio je umjetnog arhipelaga The World, a prema projektima tamo bi se  trebale graditi luksuzne rezidencije i trgovački centar 


Talijanski narkobos Raffaele Imperiale ustupio je talijanskim vlastima svoj otok u arhipelagu kraj Dubaija, u sklopu nagodbe s pravosudnim sustavom.


 
Vijest je danas objavio zamjenik napuljskog tužitelja Maurizio De Marco na suđenju skupini od dvadesetak optuženika, među kojima je i međunarodni trgovac drogom, jedan od vođa Camorre, javlja talijanska novinska agencija ANSA.


 


Otok vrijedan 60 milijuna eura


 


Otok nazvan “Taiwan” nalazi se u moru ispred Dubaija i njegova vrijednost procjenjuje se na 60 milijuna eura. Otočić je kupljen 2017. za 12 milijuna eura, prenosi Informazione.it. Otok Taiwan dio je umjetnog arhipelaga The World, a prema projektima tamo bi se  trebale graditi luksuzne rezidencije i trgovački centar. Radovi još nisu započeli. Tijekom  2010. predstavljen je projekt koji predviđa gradnju 12 luksuznih vila i tri kuće na 20 tisuća kvadrata,  javlja MSN.


 Tužitelj je istražnoj sutkinji Mariji Luisi Mirandi također predao memorijsku karticu s dva dokumenta kojima je Imperiale proveo svoju odluku.


Sudi mu se zbog unošenja više od sedam tona kokaina u Europu  te zbog osnivanja organizacije koja je izvozila drogu i prala novac primjenjujući jednu vrlo elaboriranu metodu zvanu Hawala, koja gotovo onemogućava otkrivanje kaznenog djela, javlja SkyTG24.


Na suđenju u Napulju, uz međunarodnog trgovca drogom Raffaelea Imperialea, optuženi su i njegovi najbliži suradnici, poput Brune Carbonea – njegova poslovnog partnera, Corrada Genovesea – računovođe skupine, Danielea Ursinija – šefa logistike te niza drugih suradnika i zaposlenika.


Foto Twitter / X


 


Predane i Van Goghove slike te bogatstvo u bitcoinima


 


Raffaele Imperiale uhićen je u Dubaiju 2021. godine i izručen Italiji 25. ožujka 2023., a podrijetlom je iz mjesta Castellamare di Stabia, kraj Napulja.


 


Imperiale  sada surađuje s pravosudnim sustavom, a pripadale su mu i dvije vrlo dragocjene Van Goghove slike, pronađene u jednoj vili i također predane talijanskim sucima. Riječ je o slikama ukradenim u Amsterdamu 2002., javlja SkyTG24. Imperiale je predao talijanskom pravosuđu i blago od milijun i 800 tisuća eura u bitcoinima.


Zatraženo ukupno 209 godina zatvora


Danas, tijekom saslušanja u Novoj palači pravde u Napulju, odvjetnički tim koji brani narkobosa zahtijevao je da se chat-razgovori vođeni putem Encrochata i Skyja itd., koje su dekodirale francuske vlasti i koji predstavljaju dio optužujućih dokaza, proglase neupotrebljivima. Nakon razmatranja zahtjeva, sutkinja je odbila njihov zahtjev, a odvjetnici koji brane narkobosa žele pričekati očitovanje odjela Vrhovnog kasacijskog suda o upotrebljivosti tih razgovora.


 Napuljski tužitelj za borbu protiv mafije zatražio je ukupnu kaznu od otprilike 209 godina za optuženike. Za narkobosa Imperialea, tužitelj je zatražio 14 godina, 9 mjeseci i 10 dana zatvora. Za njega i njegove najbliže suradnike – Brunu Carbonea, Corrada Genovesea i Danielea Ursinija – koji su pristali surađivati s istražiteljima, tužitelj De Marco zatražio je da se ta suradnja prizna tijekom donošenja sudske odluke.