Tragedija

NAPAD U ŠKOLI Učitelj u Slovačkoj ubijen nožem, ranjeno dvoje djece

Hina

Napad u školi u Slovačkoj / Reuters

Napad u školi u Slovačkoj / Reuters

Policija je rekla da je napadač 22-godišnji muškarac, bivši učenik te škole u gradu Vrutky, u središtu zemlje, oko 180 km sjeveroistočno od Bratislave, ne otkrivajući motive napad



BRATISLAVA Učitelj je umro pošto ga je napadač izbo nožem i ranio više osoba u osnovnoj školi u Slovačkoj, među kojima je dvoje djece, priopćila je policija dodavši da je u obračunu ustrijelila napadača.


Policija je rekla da je napadač 22-godišnji muškarac, bivši učenik te škole u gradu Vrutky, u središtu zemlje, oko 180 km sjeveroistočno od Bratislave, ne otkrivajući motive napada.


Učitelj je bio zamjenik ravnatelja škole. Među ozlijeđenima je i učiteljica koja je u teškom stanju.


Napad u školi u Slovačkoj / Reuters

Napad u školi u Slovačkoj / Reuters




Policajci su pucali u napadača i ubili ga dvjestotinjak metara od škole.


“Razbio je staklo na vratima i ušao, a osoblje koje ga je pokušalo zaustaviti napao je i izbo nožem koji je imao kod sebe”, napisao je na svojoj službenoj Facebook stranici ravnatelj slovačke policije Milan Lucansky.


“Teško je ranio zamjenika ravnatelja i zaštitara a zatim je ušao u zgradu gdje je napao učiteljicu i dvoje djece zadavši im više ubodnih rana”, dodao je.


“Zatim je htio pobjeći, ali je zaštitar potrčao za njim. Uhvatio ga je policajac koji se također dao u potjeru za njim, ali se napadač opirao mašući nožem i policajci su ga ustrijelili”, rekao je.


Napad u školi u Slovačkoj / Reuters

Napad u školi u Slovačkoj / Reuters


Ozlijeđeni su primljeni u bolnicu u obližnjem gradu Martinu.


Slovački premijer Igor Matovič uputio je “iskrenu sućut” obitelji žrtve.


“Ministar unutarnjih poslova uputio se na mjesto događaja i mislim da će nas izvijestiti o pojedinostima”, rekao je Matovič novinarima u prigodi sastanka čelnika četiriju zemalja Srednje Europe u Lednicama, u Češkoj.