Nađeno šest od sedam tijela u helikopteru koji se srušio na Havajima

Hina

Ilustracija Reuters

Ilustracija ReutersTimovi koji su pretraživali teren za nestankom havajskog helikoptera na otoku Kauai u petak su pronašli ostatke šest od sedam tijela ali nema tragova preživjelih, javili su policija i vatrogasci.


To je objavljeno na konferenciji za novinare gotovo 24 sata nakon što je turistički helikopter nestao po lošem vremenu u zabačenom dijelu toga otoka.


Na letu kojim je upravljao turistički operater Safari Helicopters sa sjedištem u Kauai, bilo je šest putnika i pilot, od kojih dvoje djece, rekao je novinarima šef vatrogasne brigade okruga Kauai Solomon Kanoho.
Vatrogasna služba Kauai otoka prekinula je traženje kasno popodnevne zbog magle i slabe vidljivosti, ali planira nastaviti operaciju u zoru u subotu, rekao je Kanoho.


Iako su pronađeni posmrtni ostaci samo šest od sedam osoba koje su se nalazile u nesreći zrakoplova, Kanoho je dodao da nema naznaka da je netko preživio.


Helikopter se srušio unutar propisane rute leta po vrlo lošem vremenu. Nacionalni odbor za sigurnost transporta izvijestio je u svibnju da je na Havajima u posljednjih pet godina zabilježeno osam nesreća u kojima su sudjelovali turistički helikopteri, s četiri smrtna slučaja i 18 ozlijeđenih.