Prosvjed u Mostaru

‘Mostarske mame’ pozvale na ulicu: Više tisuća ljudi prosvjeduje zbog slučaja u kojem je otac prozvan za spolno zlostavljanje djece

P. N.

foto: topportal.info

foto: topportal.info

Iznesene su tvrdnje kako su lokalna policija, državno odvjetništvo i Centar za socijalni rad sudjelovali u prikrivanju ovoga nasilja jer se radi o jednoj uglednoj mostarskoj obitelji.MOSTAR – Više tisuća Mostaraca u petak je prosvjedovalo zbog navodnog zataškavanja slučaja spolnog zlostavljanja oca nad maloljetnim djevojčicama, koji je potaknuo brojne objave na društvenim medijima.


U organizaciji Facebook skupine ‘Mostarske mame’, točno u podne oko 3000 ljudi, uglavnom mladih obitelji s djecom, prošetalo je od Španjolskog trga u središtu Mostara do Centra za socijalni rad kako bi iskazali nezadovoljstvo njihovim radom.


Ispred ovoga centra brojni su ostavili plišane igračke kojima se simbolično upozorava na rad institucija koje su trebale pomoći razriješiti navodni slučaj spolnog zlostavljanja.
Iz ove ustanove su medijima samo kratko poručili kako ne mogu davati bilo kakve informacije vezane uz ovaj i slične slučajeve zbog zaštite prava i interesa djece.


Više mostarskih portala objavilo je najprije potresno pismo majke koja tvrdi kako je njezin bivši suprug spolno zlostavljao svoje dvije kćerke duže vremensko razdoblje.


Iznesene su tvrdnje kako su lokalna policija, državno odvjetništvo i Centar za socijalni rad sudjelovali u prikrivanju ovoga nasilja jer se radi o jednoj uglednoj mostarskoj obitelji.


Iz policije su ranije objavili kako je ta prijava odbačena, dok je pak mostarski internetski portal Bljesak u petak objavio kako neslužbeno doznaju da je Državno odvjetništvo Hercegovačko-neretvanske županije obustavilo istragu u ovom slučaju jer je utvrđeno da nema dovoljno dokaza da je počinjeno kazneno djelo.