Nema kraja širenju

Koronvirus jači i od Jamesa Bonda. Prvi slučajevi zaraze i u Mađarskoj

Hina

REUTERS

REUTERSMađarska je u srijedu potvrdila svoja prva dva slučaja koronavirusa kod dvojice iranskih studenata. 


O prvim zaraženima izvijestio je premijer Viktor Orban na svom Facebook profilu.


“Još nemaju simptome no zaraza je potvrđena”, napisao je, naglasivši kako su hospitalizirani.
Iran je jedna od država najpogođenijih koronavirusom izvan Kine, iz koje je zaraza krenula krajem prošle godine.


Iranski studenti nedavno su putovali u domovinu kako bi proslavili Iransku novu godinu, a jedan od njih se potom, pri povratku u Mađarsku, otišao testirati kako bi bio siguran da nije zaražen, rekao je Janos Szlavik, čelnik mađarskog nacionalnog instituta za zarazne bolesti. 


Nije htio reći gdje Iranci studiraju.


Supruga jednog od studenata i djevojka drugog stavljeni su u izolaciju, otkrio je Szlavik, dodavši kako Mađarska istražuje gdje su se kretali kako bi zaustavila daljnje širenje.


James Bond može čekati: premijera odgođena zbog koronavirusa


Fanovi Jamesa Bonda morat će se strpiti jer je premijera novih avantura slavnog britanskog špijuna “No Time To Die” odgođena i umjesto u travnju bit će prikazana u studenom zbog epidemije novog koronavirusa.


MGM, Universal i producenti Bonda, Michael G. Wilson i Barbara Broccoli, najavili su da odgađaju početak prikazivanja “No Time To Die” na studeni 2020. nakon pomnih procjena svjetskog tržišta kino dvorana, napisali su na Twitteru.


Udruge fanova su u ponedjeljak u otvorenom pismu tražile odgodu premijere filma i istaknule prioritet javnog zdravlja dok je nekoliko zemalja zabranilo velike skupove kako bi se izbjeglo širenje virusa.


Dvadeset i peti film sage od Jamesu Bondu će se početi prikazivati 12. studenoga u Velikoj Britaniji i 25. studenoga u Sjedinjenim Državama, precizirali su na Twitteru.