Mjere opreza

KORONAVIRUS PRIJETI Washington će zabraniti ulazak strancima koji su posljednjih 14 dana bili u Kini

Hina

Reuters

Reuters

Za američke državljane bit će određena karantena ukoliko su boravili u pokrajini Hubei posljednjih 14 dana, objavio je ministar zdravlja Alex Azar na konferenciji za novinare u Bijeloj kućiWASHINGTON Sjedinjene Države su u petak najavile nekoliko hitnih mjera sa svrhom sprečavanja širenja novog koronavirusa koji je buknuo u Kini, među ostalima zabranu ulaska strancima koji su u zadnjih 14 dana boravili u toj zemlji.


Od nedjelje u 23 sati po srednjoeuropskom vremenu vlasti zabranjuju ulazak na teritorij osobama koje nisu američki državljani a koje su boravile u Kini posljednjih 14 dana.


Za američke državljane bit će određena karantena ukoliko su boravili u pokrajini Hubei posljednjih 14 dana, objavio je ministar zdravlja Alex Azar na konferenciji za novinare u Bijeloj kući.
Za Amerikance koji se vraćaju iz neke druge pokrajine u Kini, a ne iz Hubeia, zatražit će se da provedu “samonametnutu karantenu”, uz nadzor.


“To su preventivne mjere, u Sjedinjenim Državama postoji niska opasnost”, rekao je Azar.


Direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Robert Redfield rekao je da u SAD-u postoji šest potvrđenih slučajeva koronavirusa, a 191 osoba je pod sumnjom i provest će se testiranja.


Američki State Department upozorio je u četvrtak Amerikance da ne putuju u Kinu.