Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova

Kijev: Sumnjivi paketi poslani ukrajinskim veleposlanstvima stigli su iz Njemačke

Hina

Dmitro Kuleba / Reuters

Dmitro Kuleba / Reuters

"Sve omotnice su imale istu adresu: zastupništvo automobila Tesla u njemačkom gradu Sindelfingenu. Obično su paketi slani iz poštanskih ureda koji nemaju video nadzor", napisao je KulebaNiz paketa poslanih ukrajinskim veleposlanstvima stiglo je s adresom zastupništva Tesle u Njemačkoj i obično su slani iz poštanskih ureda koji nemaju video nadzor, rekao je u srijedu ukrajinski ministar vanjskih poslova.


Dmitro Kuleba je na Facebooku napisao da su paketi stigli u 31 ukrajinsku misiju u 15 zemalja, dodavši da je na djelu “kampanja terora prema ukrajinskim diplomatima”.


“Sve omotnice su imale istu adresu: zastupništvo automobila Tesla u njemačkom gradu Sindelfingenu. Obično su paketi slani iz poštanskih ureda koji nemaju video nadzor”, napisao je Kuleba.
U petak je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova rekao da je nekoliko ukrajinskih diplomatskih predstavništava u Europi, među kojima i veleposlanstvo u Zagrebu, primilo “krvave” omotnice sa životinjskim očima.


Kuleba je dodao da kriminalci nisu ostavili nikakav DNK trag, što ukazuje da se radi o profesionalcima.


Njemačke vlasti i zastupništvo proizvođača električnih automobila Tesla u Sindelfingenu, južnoj Njemačkoj, nisu komentirali navode ukrajinskog ministra.


Elon Musk, izvršni direktor Tesle, našao se na udaru kritika jer je zagovarao mirovni sporazum kako bi se zaustavio rat u Ukrajini.


Kijev je predložene odredbe mogućeg sporazuma ocijenio kao nagrađivanje Rusije.


Musk je izjavio da njegova tvrtka SpaceX ne može unedogled financirati internetsku uslugu Starlink u Ukrajini, ali je dan kasnije rekao da će nastavit s pružanjem usluge jer su “dobra djela” potrebna.