A rekli su da je nemoguće

Kao iz crtića: Pobjegli iz zatvora, i to s 12. kata, pomoću zavezanih plahti

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Fotografije pokazuju konopac napravljen od plahti svezanih u čvorove koji je još visio sa zgradeMuškarac osumnjičen za ubojstvo pobjegao je iz američkog zatvora spustivši se pomoću zavezanih plahti iz ćelije na 12. katu, prenio je u nedjelju britanski list The Independent.


Pablo Robledo, 34, zajedno sa zatvorenikom iz iste ćelije Joseom Hernandezom, iskoristio je plahte da se spusti iz  okružnog zatvora u Oklahoma Cityju.


Robleda, koji je iza rešetaka zbog optužbe za ubojstvo prvog stupnja, pronašla je i uhitila oklahomska policija u petak popodne.
Hernandez je pao s improviziranog konopca s četvrtog kata slomivši nogu, prije no što je pronađen i uhićen, rekli su policajci.


Glasnogovornik zatvora Mac Mulling rekao je kako se čini da su zatvorenici prije toga s prozora bacili madrac za pomoć pri bijegu i da je Robledo viđen na snimkama zatvorskog videosustava oko 5.30 ujutro u petak, kratko prije njihova bijega.


Fotografije pokazuju konopac napravljen od plahti svezanih u čvorove koji je još visio sa zgrade.


TV kanal KOCO podsjetio je da su 1991. kad je zatvor bio gotov inženjeri i arhitekti rekli da je zbog njegova dizajna iz zatvora, vrijednog 52 milijuna dolara,  nemoguće pobjeći. Samo dva mjeseca poslije, dogodio se prvi bijeg.


Prema priči iz The Oklahoman, 27-godišnji Bill Linville razbio je drškom metle prozor na drugom katu. Bio je na slobodi sedam sati.


Nakon manje od tjedan dana, pobjegao je drugi zatvorenik.