Sukob

Izraelski zrakoplovi nakon Hamasovog raketiranja napali Gazu

Hina

Reuters

ReutersIzraelski vojni zrakoplovi napali su »više terorističkih ciljeva pokreta Hamas« u Gazi nekoliko sati nakon što su palestinski militanti ispalili rakete na Izrael i prekinuli skup izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, objavila je izraelska vojska na Twitteru u četvrtak rano ujutro.


Rakete ispaljene iz Pojasa Gaze u srijedu navečer oborio je izraelski protuzračni sustav »Čelična kupola«, objavila je ranije izraelska vojska.


U Ashkelonu, gradu na obali Izraela, sirene za uzbunnjivanje prekinule su stranački skup Benjamina Netanyhua koji je potom evakuiran, po izvješćima medija.
Netanyahu je kasnije nastavio svoj govor i uputio upozorenje napadačima.


»Onaj tko je posljednji put ispalio rakete više nije s nama«, rekao je Netanyahu, po listu Haaretz. »A onaj tko je sada pucao bolje da se počne pakirati«, rekao je naznačivši da će se odgovorni brzo suočiti s izraelskom reakcijom.


Netanyahu je morao biti sklonjen na sigurno i ranije tijekom govora na jednom predizbornom skupu u rujnu.


Netanyahuoava desna stranka Likud u četvrtak održava preliminarne izbore za čelnika koji će voditi stranku na općim izborima 2. ožujka.


Očekuje se da će Netanyahu biti ponovno izabran za čelnika stranke.


Izrael se nalazi u dubokoj političkoj krizi i zemlja se sprema u ožujku izaći na treće nacionalne izbore u manje od godinu dana.


Izraelski parlament se prošlog tjedna raspustio nakon što su po drugi put propali napori da se formira vlada.