Covid-19

Indija opet ruši rekorde, New Delhi se zatvara na šest dana

Hina

REUTERS

REUTERS

Indija je u ponedjeljak potvrdila rekordnih 273.810 novih zaraza. Umrlo je 1619 ljudi, najviše do sada u jednom danu, a ukupno 178.769.Indijska prijestolnica New Delhi zatvara se u ponedjeljak navečer na šest dana zbog rekordnog porasta zaraženih koronavirusom i kolapsa zdravstvenog sustava.


U indijskim bolnicama nedostaje kreveta, kisika i ključnih lijekova, a ukupan broj zaraza prešao je 15 milijuna. Samo Sjedinjene Države imaju više zaraženih.


U New Delhiju, gradu s više od 20 milijuna stanovnika, dostupno je manje od stotinu kreveta na intenzivnoj njezi, rekao je u nedjelju glavni ministar Arving Kejriwal.
Indijska prijestolnica zatvara se u ponedjeljak navečer na šest dana.


Indija je u ponedjeljak potvrdila rekordnih 273.810 novih zaraza. Umrlo je 1619 ljudi, najviše do sada u jednom danu, a ukupno 178.769.


Jačaju kritike na odgovor vlade premijera Narendre Modija na drugi val pandemije koronavirusa u Indiji nakon što su vjerska okupljanja i izborne skupove posjetile tisuće ljudi.


Politički čelnici, uključujući ministra unutarnjih poslova Amita Shaha, trebali bi održati nove skupove u ponedjeljak.


Oporbeni čelnik u Kongresu Rahul Gandhi, koji je također organizirao izborne skupove proteklih tjedana, najavio je u nedjelju da obustavlja sve svoje javne skupove u Zapadnom Bengalu, saveznoj državi koja je u središtu izbora.


Hong Kong je u nedjelju navečer priopćio da će azijsko financijsko središte obustaviti letove iz Indije, Pakistana i Filipina od utorka na dva tjedna zbog uvezenih zaraza.


Indija je do ponedjeljka primijenila gotovo 123,9 milijuna doza cjepiva, najviše u svijetu iza SAD-a i Kine, ali malo u odnosu na broj stanovnika – oko 1,4 milijarde.