Pandemija koronavirusa

I u BiH najveći broj zaraženih do sada: Rekordnih 476 novih slučajeva u susjedstvu. Prijavljeno i jedanaest smrtnih slučajeva

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

Prema podacima koje je tijekom dana objavilo Ministarstvo civilnih poslova BiH, broj zaraženih na 100 tisuća stanovnika prošli tjedan je znatno povećan u usporedbi sa stanjem početkom mjeseca.SARAJEVO – U Bosni i Hercegovini danas je potvrđeno 476 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je novi rekord i najveći broj zaraženih u jednom danu od izbijanja epidemije u ožujku, a istodobno je prijavljeno 11 smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom.


Od utorka je u BiH testirano nešto manje od dvije i pol tisuće uzoraka pri čemu je zaraza potvrđena kod 335 osoba iz Federacije BiH te kod 141 iz Republike Srpske.


Veća gradska središta i daje su najveća žarišta zaraze pa je tako u Sarajevu potvrđen 81 novi slučaj dok ih je u Banjoj Luci 72.
Prema podacima koje je tijekom dana objavilo Ministarstvo civilnih poslova BiH, broj zaraženih na 100 tisuća stanovnika prošli tjedan je znatno povećan u usporedbi sa stanjem početkom mjeseca.


Ta je brojka u razdoblju od 5. do 11. listopada bila 67 dok je tjedan prije toga bila 41. Trenutačni broj aktivnih dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom na 100 tisuća stanovnika u BiH je 188,5.