Impeachment

Hoće li se suđenje nastaviti? Sudbina Donalda Trumpa sada je u rukama senatora

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Čelnica Predstavničkog doma Nancy Pelosi još uvijek nije poslala tekst opoziva Senatu, a prema senatskim pravilima, suđenje bivšem predsjedniku počet će dan nakon što odluka o opozivu bude primljenaAmerički predsjednik Joe Biden prepustit će Senatu odluku o tome kako će nastaviti proces suđenja bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu, rekla je u srijedu glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.


“Uvjereni smo da … Senat … može ispuniti svoju ustavnu dužnost dok istodobno odrađuje posao za američki narod”, rekla je Psaki na brifingu za novinare u Bijeloj kući.


“Predsjednik (Biden) će njima prepustiti mehanizme, vremenski okvir i ostale pojedinosti o tome kako će Kongres nastaviti s procesom opoziva”, dodala je.
Demokrat Biden prisegnuo je kao 46. američki predsjednik ranije u srijedu, tjedan dana nakon što je donji dom Kongresa izglasao već drugi opoziv Trumpa, optuživši ga za poticanje pobune i smrtonosnog napada na Kapitol 6. siječnja.


Čelnica Predstavničkog doma Nancy Pelosi još uvijek nije poslala tekst opoziva Senatu, a prema senatskim pravilima, suđenje bivšem predsjedniku počet će dan nakon što odluka o opozivu bude primljena.


Biden je ranije pozvao senatore da ne dopuste da suđenje Trumpu uspori preostale aktivnosti u prvim danima njegova mandata, poput glasanja o njegovoj administraciji i donošenja zakona.