Republikanska stranka

Haley ne odustaje, nastavlja bitku s Trumpom: “Ne bojim se osvete”

Hina

REUTERS

REUTERSKandidatkinja za republikansku nominaciju Nikki Haley obećala je u utorak da će nastaviti sa svojom predsjedničkom kampanjom, rekavši da nema namjeru odustati uoči subotnjeg natjecanja u Južnoj Karolini.


“Ne osjećam potrebu da priznam poraz i ne bojim se Trumpove osvete”, rekla je u govoru u Greenvilleu u Južnoj Karolini, gdje se očekuje da će izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na predizborima ovog vikenda u svojoj matičnoj državi.


Trump ima uvjerljivo vodstvo u nacionalnim anketama, a njegovi su saveznici pojačali pritisak na Haley da odustane od utrke nakon što je izgubila u prva četiri natjecanja s velikom razlikom.
Njezino inzistiranje da nastavi s kandidaturom za Bijelu kuću razljutilo je Trumpovu kampanju koja ju je ismijavala i prijetila da će isključiti donatore koji joj i dalje daju novac.


Tijekom svog govora u utorak, Haley je kritizirala Trumpa da je prestar, da unosi razdor i da je previše zaokupljen samim sobom da bi bio učinkovit vođa.


No naglasila je da s bivšim predsjednikom ima određen broj problema, dok ih s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom ima “bezbroj”.


Republikanski predizbori u Južnoj Karolini održavaju se 24. veljače.