Nepažnja

Gledala u mobitel, pa pala s litice visoke 30 metara, a onda se dogodilo nešto neočekivano

P. N.

FOTO/LASD/Special Enforcement Bureau, Screenshot

FOTO/LASD/Special Enforcement Bureau, Screenshot

Žena je doista imala sreće jer je prijavila tek lakše ozlijede. Jedna se žena (32) strovalila s litice od trideset metara i zatim provela trinaest sati na kamenom tlu, nakon što ju “omeo mobitel pa je pala”, prenosi LADBible. 


Neimenovana je žena tijekom noći bila zaglavljena, sve dok prolaznik nije čuo njezine pozive upomoć i alarmirao službe. Video isječak kojeg je objavio losanđeleski Ured šerifa prikazuje helikopter koji spušta spasioce na tlo gdje se nalazi žena.


Policijski poručnik Doug Kimura kaže da je žena padala gledajući u mobitel. “Ima sreće što nije podlegla ozljedama. Ima sreće i što je netko čuo njezine povike uz sav vjetar i buku”, zaključuje poručnik. 
Žena je doista imala sreće jer je prijavila tek lakše ozlijede. 


Ovakvi slučajevi kada šetače “omete mobitel” nisu rijetki. LADBible piše da se prošlog mjeseca pojavila šokantna snimka turista koji je umalo pao pokušavajući se fotkati u Grand Canyonu. 


Emily Koford je s majkom Erin razgledavala poznato odredište, kada su odlučile zastati i “opaliti” fotku. Situacija je umalo završila kobno po Emily kada je zakoračila unatrag, bez da je primijetila da stoji na procjepu. Njezina je noga doslovce završila u zraku. Srećom, djevojka se uspjela izravnati i staviti ruku na tlo. 


Njezina je majka za ABC News tada izjavila: “Nastavila je hodati unatrag. Pogledala sam i vidjela koliko je blizu ruba pa sam joj rekla da ne radi korak unatrag. Želudac mi se popeo u grlu. Mislim da nije bila svjesna koliko je to bilo opasno. Mogla sam točno vidjeti što bi se dogodilo da je pala”.


Prema službenoj mrežnoj stranici Grand Canyona, svake se godine dogodi oko 12 smrtnih slučajeva tijekom posjeta toj znamenitosti.