Bez odgoja i poštovanja

Francuski zoološki vrt bijesan: Posjetitelji urezali imena na leđa nosoroga

Portal Novilist.hr

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Tri od ukupno pet vrsta nosoroga je trenutno kritično ugroženo, najviše zahvaljujući krivolovu.Fotografija ženke nosoroga stare trideset i pet godina, ovih je dana bila glavna tema na društvenim mrežama. Nažalost, nije se našla u središtu pažnje zbog nečeg lijepog, već (ponovno) zbog ljudske gluposti.


Posjetitelji zoološkog vrta u Francuskoj, imali su se potrebu potpisati na leđa sirote životinje. Tako su nedavno kružile fotografije nosoroga s imenima “Camille” i “Julien” na njezinim leđima, prenosi MSN.


Zoološki vrt “La Palmyre” je objavio izjavu kojom djelatnici izražavaju bijes zbog “gluposti” i “nepoštovanja” posjetitelja.
Ljubitelji životinja se mogu približiti ogradama životinjskih nastamba da bi uživali u “različitosti i ljepoti prirode”. Tri od ukupno pet vrsta nosoroga je trenutno kritično ugroženo, najviše zahvaljujući krivolovu.


Direktor zoološkog, Pierre Caille, kaže da su posjetitelji noktima urezali imena u sloj prašine, pijeska i mrtve kože na leđima životinje. “Životinja to možda nije niti primjetila. Brzo smo sve pobrisali i ona nije ozlijeđena”, navodi Caille.


Caille kaže da razmatraju mogućnost ugrađivanja video nadzora u određena područja, ali da “ne želi svugdje kamere”.