Italija

Filmska diva Gina Lollobrigida želi se kandidirati za Senat u dobi od 95 godina

Hina

Gina Lollobrigida / Reuters

Gina Lollobrigida / Reuters

"Italija je u lošem stanju, želim učiniti nešto dobro i pozitivno", rekla je glumicaTalijanska filmska diva Gina Lollobrigida (95) najavila je da će se kandidirati za talijanski Senat na parlamentarnim izborima 25. rujna.


“Jednostavno sam umorna od toga da slušam političare kako se međusobno svađaju, a da uopće nisu prionuli poslu”, rekla je u intervjuu objavljenom u listu Corriere della Sera u ponedjeljak.


“Italija je u lošem stanju, želim učiniti nešto dobro i pozitivno”, rekla je glumica.
Lollobrigida se želi kandidirati na kandidacijskoj listi na kojoj je i Komunistička partija.


Među ostalim je rekla i da je prije nego što je donijela odluku razgovarala sa svojim odvjetnikom. Bivša glumica ima skrbnika kojega joj je dodijelio sud nakon višegodišnjeg obiteljskog spora te joj stoga nije dopušteno da samostalno odlučuje ​​o svojoj imovini.


Lolobrigida je političku karijeru pokušala započeti još 1999. godine, kada se kandidirala za Europski parlament, ali nije osvojila potreban broj glasova. “To je, u svakom slučaju, bilo iskustvo. U životu možete izgubiti i možete pobijediti”, rekla je.


Italija će u rujnu birati članove novog parlamenta nakon pada vlade Marija Draghija krajem srpnja. Trenutačno po anketama vode blok desnog centra okupljen oko Fratelli d’Italia, Liga i Forza Italia.


Glumičina filmska karijera dosegnula je vrhunac pedesetih godina prošlog stoljeća.