Akcija Virtus

Dvojica Crnogoraca uhićena u Urugvaju zbog šverca 400 kg kokaina

Hina

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

U vijesti u kojoj se taj portal poziva na urugvajski "El Observador" navodi se da su među 15 uhićenih i dvojica državljana Crne Gore za koje se sumnja da su pripadnici balkanskog klanaPolicija Urugvaja zaplijenila je više od 400 kilograma kokaina u okviru akcije pod nazivom “Virtus”, a među uhićenima su dvojica državljana Crne Gore, objavio je je u petak portal crnogorskog Javnog servisa rtcg.me.


U vijesti u kojoj se taj portal poziva na urugvajski “El Observador” navodi se da su među 15 uhićenih i dvojica državljana Crne Gore za koje se sumnja da su pripadnici balkanskog klana.


“Balkanski klan velika je mreža organiziranog kriminala koja djeluje u Europi, a čine ju građani Srbije, Crne Gore i Hrvatske”, piše u tekstu El Observadora, a prenosi portal rtcg.me
Droga je navodno u Urugvaj stigla iz Bolivije, a bila je namijenjena europskom tržištu.


Europska komisija u izvješću iz 2022. godine upozorila je za Crnu Goru na porast slučajeva u kojima su uhićeni crnogorski državljani zbog šverca droge, a posebno kokaina, u inozemstvu.


U nedavnom izvješću Ureda Ujedinjenih nacija za droge i kriminal (UNODC) navedeno je da su kriminalci iz Crne Gore sudjelovali u međunarodnom švercu više od 30 tona kokaina, a te količine i su zaplijenile su policije širom svijeta od 2017. godine do 2021. godine.