Nevrijeme

Dvoje mrtvih nakon obilnog snijega u Poljskoj, Slovačkoj i Češkoj

Hina

Reuters

Reuters

U Cisiecu, na jugu Poljske u blizini granice sa Slovačkom, starija je žena umrla nakon što je u oluji stablo palo i teško oštetilo njezin domObilni snijeg uzrokovao je nesreće i rasprostranjene nestanke struje u Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj, gdje su u subotu najmanje dvije osobe poginule u vremenskim nepogodama.


U Cisiecu, na jugu Poljske u blizini granice sa Slovačkom, starija je žena umrla nakon što je u oluji stablo palo i teško oštetilo njezin dom.


Vatrogasci su pronašli umirovljenicu u kući, rekao je glasnogovornik vatrogasaca novinskoj agenciji PAP.
Žena je također poginula u blizini sjeverne luke Gdanjsk kada je njezin automobil udario u stablo, prema kanalu TVN24, koji je izvijestio o više od 140 prometnih nesreća povezanih s jakim snježnim padalinama i skliskim cestama.


U sjevernoj Slovačkoj vlasti su proglasile “izvanredno stanje” u 27 općina, što dopušta posebne izvanredne mjere i ograničenja, izvijestila je novinska agencija TASR.


Nekoliko popularnih skijališta zatvoreno je za vikend.


Stanovnici regionalne prijestolnice Žiline i obližnjih gradova pozvani su da ne napuštaju svoje domove osim ako je to apsolutno neophodno.


U Češkoj su stabla koja su pala na dalekovode ostavila desetke tisuća kućanstava bez struje, izvijestila je novinska agencija ČTK.


U blizini mjesta Jablonné nad Orlicí, prema poljskoj granici, službe hitne pomoći morale su spašavati dvoje ozlijeđenih iz njihova automobila nakon što je na njega palo stablo.