Rat u Ukrajini

Dvoje mrtvih i više od 30 ranjenih u ruskom raketiranju Slovjanska

Portal Novi list, Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Ruske snage pogodile su središte grada dvjema raketama S-300Ruske snage su u ponedjeljak raketirale grad Slovjansk, na istoku Ukrajine, usmrtivši pri tom dvije osobe u njihovu automobilu, ranivši više od 30 i oštetivši zgrade, izvijestili su policija i mjesne vlasti.


“Dvije osobe su poginule i 29 je ranjeno u Slovjansku, a upravne zgrade i uredi su oštećeni, kao i pet zgrada i sedam kuća”, rekao je guverner Pavlo Kiriljenko na Facebooku, dodajući da su ruske snage “pogodile središte grada dvjema raketama S-300”.

Po riječima policije, dvije poginule osobe su se vozile automobilom blizu središta grada u trenutku raketiranja. “Oni su slučajne žrtve”, rekao je novinarima Dmitro Nohin, visoki policijski dužnosnik Krematorskog okruga.


“Žena je poginula u tom automobilu”, rekao je pokazujući izgorjeli automobil te dodao: “Druga je poginula u ovom zelenom autu”.Policijsko izvješće spominje 32 ranjene osobe, među njima pet teško, a gradonačelnik Vadim Ljah prebrojio ih je ukupno 36 u tomu gradu, 40 km udaljenom od Bahmuta, gdje ukrajinske i ruske snage vode žestoku bitku.


Velika upravna zgrada trokatnica ostala je u eksploziji bez prozora.