Rat u Ukrajini

Dron noćas pogodio i rusku rafineriju nafte na Crnom moru. Kremlj izdao potjernice za dvojicom najviših ukrajinskih zapovjednika

Hina

Reuters / iStock

Reuters / iStock

Rusija je tijekom utorka optužila Ukrajinu za povećan broj napada dronovima na njezin teritorijPožar koji je buknuo u rafineriji nafte Afipski koja se nalazi u blizini crnomorske luke Novorosijska u Kranodarskoj regiji najvjerojatnije je uzrokovao dron, objavio je regionalni guverner Venjamin Kondratjev.


U poruci poslanoj na aplikaciji Telegram Kondratjev je dodao kako je požar brzo ugašen i kako nije bilo žrtava.


Nije odmah objavljeno tko je lansirao dron, ali Rusija je tijekom utorka optužila Ukrajinu za povećan broj napada dronovima na njezin teritorij, uključujući i napade na Moskvu.
S druge strane, Ukrajina nikada javno ne preuzima odgovornost za napade na ruskom teritoriju ili na svom teritoriju koji je pod ruskom kontrolom.


Ruska državna novinska agencija RIA objavila je kako je rusko ministarstvo unutarnjih poslova izdalo potjernice za dvojicom najviših ukrajinskih vojnih zapovjednika, glavnim zapovjednikom ukrajinskih snaga Valerijem Zalužnim i general-pukovnikom kopnenih snaga Oleksandrom Sirskim.


Nije navedeno zbog čeka su potjernice izdane, a ukrajinska ih je strana ocijenila kao još jedan pokušaj demoraliziranja svojih snaga.


“Stavljanje psihološkom pritiska na zapovjednike koji se bore protiv neprijatelja koji je značajno jači kako u brou vojnika tako i oružja je besmisleno”, prokomentirala je zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hanna Maliar.