Tužan kraj

Danas će biti poznati rezultati obdukcije tijela nađenog u Dunavu: ‘Prolaznik na internetu vidio da je odjeća ista’

P. N.

Foto Davor Javorović PIXSELL

Foto Davor Javorović PIXSELL

Pronađeni muškarac na sebi je imao traperice, majicu sa slikom i jednu tenisicu sa znakom kakav je bio i na Periševim tenisicama



U Dunavu kod ade Huje u Beogradu jučer je pronađeno tijelo mlađeg muškarca. Iako se radi o lešu u prilično visokoj fazi raspadanja, prilično su jake indicije da se radi o Mateju Perišu, 27-godišnjem Splićaninu koji je nestao u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine.


Tijelo su pronašli mornari jučer oko 9,30 sati. Pronađeni muškarac na sebi je imao traperice, majicu sa slikom i jednu tenisicu sa znakom kakav je bio i na Periševim tenisicama. Nosio je sat, a u džepu je imao mobitel.


Lokacija na kojoj je tijelo pronađeno je oko osam kilometara udaljena od one na kojoj je Periš posljednji put snimljen nadzornim kamerama.




Danas će biti poznati rezultati obdukcije i DNK analiza, nakon čega će sa sigurnošću biti jasno radi li se o Perišu.


Danas će biti poznati rezultati obdukcije. Pretpostavlja se da se radi o Mateju Perišu.


Kapetan broda koji je pozvao policiju ispričao je za Kurir kako su šetali u palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo.


“Vjetar je donio tijelo, plivalo je nizvodno Dunavom. To je bilo oko devet sati, u pola deset je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pokraj, provjerio je na internetu i vidio da se radi o istoj odjeći. Imao je jednu bijelu tenisicu i crnu majicu”, rekao je Milovan Zelenović.


Matejev otac Nenad Periš najavio je jučer odlazak u Beograd.


“Čekali smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška, kazao je za HRT Nenad Periš.


“Kao što sam govorio, moram biti spreman na sve to. Možda će nekome biti čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a vjerujte mi da je strašno teško, čovjek mora imati nadu. Mene moja vjera uči da nada uvijek postoji. Iako se rastanak dogodio, nada da ćemo se ponovno sresti nikad neće prestati biti tu. Moramo obaviti formalnosti. Matej je tu sa mnom i uvijek će biti. Da, pet mjeseci kasnije. Ono što mi je rekla kći: “Tata, otiđi po Mateja, dovedi ga kući”. To ću napraviti u ova dva, tri dana. On je s nama i uvijek će biti s nama”, poručio je potreseni Nenad Periš.