Špalir brodova

Splićani se dirljivo oprostili od Mateja Periša uz suze, baklje i sirene

Portal Novi list

Foto Miroslav Lelas. PIXSELL

Foto Miroslav Lelas. PIXSELL

Hvala svima, pokazali ste veliko srce! Ovakva ljubav čovika čini čovikom, poručio je okupljenima Matejev otac, Nenad Periš.Splićani su se dirljivo oprostili od Mateja Periša. Brojni njegovi prijatelji i poznanici okupili su se večeras na splitskoj Rivi na posebnom oproštaju od ovog mladog Splićanina koji je skončao u nerazjašnjenim okolnostima.


Matej Periš pokopan je danas na splitskom groblju Lovrinac, gotovo pola godine od njegova nestanka u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca.


Trube i bengalke


Kako je poznato, Matej Periš bio je veliki obožavatelj mora. Ljeti je radio kao skiper. Ne čudi stoga, što su njegovi prijatelji odlučili prirediti oproštaj u trajektnoj luci.

Ondje su brodovi zatrubili Mateju u čast, a okupljeni na brodicama, kao i mnogi koji su sve pratili s koplja, zapalili su bengalke i svjetlosne rakete, javlja N1.


Okupljenima se obratio Matejev otac Nenad Periš, koji se također nalazio na jednom od brodova.


“Hvala svima!”


“Hvala svima, pokazali ste veliko srce! Ovakva ljubav čovika čini čovikom”, poručio je Nenad Periš.


Okupljene je potom poveo u zajedničku molitvu.


Od Mateja Periša danas su se oprostili i neki Beograđani. Zapalili su svijeće i pustili balone u Savu, na lokaciji gdje su ga posljednji put snimile nadzorne kamere, ispred restorana Savanova.


Njegovo tijelo pronađeno je u Dunavu, kod Beograda, nakon 139 dana potrage koju je pratila cijela regija.