Dolijao škaljarski klan

Crnogorska policija uhitila kriminalce koji su planirali ubojstva tužitelja

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Kriminalni plan je predviđao, kako piše podgorička Pobjeda da se, nakon što čelnici Specijalnog tužiteljstva i policije dolaskom nove vlasti u Crnoj Gori budu smijenjeni, budu likvidirani u više istovremenih akcijaCrnogorska policija uhitila je petak kriminalnu skupinu koja je planirala likvidaciju tužitelja i policajaca.


Kako su prenijeli mediji u Podgorici, na meti šestočlane skupine bliske ozloglašenom škaljarskom klanu, bili su specijelni tužitelji za organizirani kriminal Milivoje Katnić i Saša Čađenović, te policajci iz odjela za borbu protiv organiziranog kriminala Zoran Lazović, Petar Lazović i Ivan Đoković.


Kriminalni plan je predviđao, kako piše podgorička Pobjeda da se, nakon što čelnici Specijalnog tužiteljstva i policije dolaskom nove vlasti u Crnoj Gori budu smijenjeni, budu likvidirani u više istovremenih akcija.
Prema informacijama portala Vijesti, uhićeni kriminalci planirali su napad i na sutkinju Biljanu Uskoković, koja je vodila predmet protiv jednog visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana iz Kotora.


Crnogorsko Specijalno tužiteljstvo i policijski odjel za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije u zadnjih godinu dana uspjeli su zaustaviti niz međusobnih likvidacija pripadnika škaljarskog i kavačkog klana u čijem je ratu, koji je počeo 2015. godine, do sada ubijeno više od 50 osoba.


U travnju ove godine uhićen je navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan i on se od tada nalazi u pritvoru.