Optimistični Fauci

Cjepivo protiv koronavirusa već krajem godine? Vodeći američki epidemiolog kaže da će pandemija uskoro biti pod kontrolom

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Regulatori su obećali da neće dopustiti da se politika miješa u odobrenje cjepiva protiv covida-19 te da će im primarni biti "sigurnost i učinkovitost"Farmaceutska industrija vjerojatno će proizvesti početkom iduće godine desetke milijuna cjepiva protiv koronavirusa, a do kraja 2021. moglo bi biti dostupno milijardu doza, izjavio je u srijedu vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci u intervjuu za Reuters.


Fauci očekuje da će već do kraja ove godine cjepivo protiv covida-19 biti dostupno, a pandemija pod kontrolom.


Rekao je i kako nije bilo pritisaka iz Bijele kuće da se vijest o cjepivu objavi uoči američkih predsjedničkih izbora 3. studenoga, kako bi se povećali izgledi za ponovni izbor  predsjednika Donalda Trumpa.
Regulatori su, kaže, obećali da neće dopustiti da se politika miješa u odobrenje cjepiva protiv covida-19 te da će im primarni biti “sigurnost i učinkovitost”.


Ocijenio je i da su neki dijelovi SAD-a dobro spriječili širenje virusa, dok su drugi dijelovi naprosto “zapaljeni”,a različite rezultate objasnio je veličinom i raznolikošću zemlje.


Faucijev intervju za Reuters objavljen je istoga dana kada je Trump rekao u intervjuu za Fox News da virus “odlazi i da će nestati kao što stvari odlaze”.