Željeznička nesreća

Blizu Milana vlak iskočio iz tračnica, poginula dvojica strojovođa, 30-ak ozlijeđenih

Hina

REUTERS

REUTERS

Nesreća se dogodila pedesetak kilometara južno od Milana, a poginuo je strojovođa.U iskakanju vlaka iz tračnica u četvrtak ujutro u talijanskoj pokrajini Lodi na sjeveru Italije, nedaleko od Milana, poginula su obojica strojovođa, doznaje se iz najnovijih službenih informacija.


Šef talijanske civilne zaštite je potvrdio smrt dvojice strojovođa te dodao da je 27 putnika ozlijeđeno, ali da niti jedna osoba nije pretrpjela po život opasne ozljede.


Zbog nesreće super brzog vlaka prekinut je i željeznički promet na liniji Milano-Bologna, kazali su dužnosnici, dodajući da se radi o vrlo prometnoj liniji.
Video snimka je otkrila da su prednja lokomotiva i barem jedan vagon iskočili iz tračnica i prevrnuli se na stranu. Prema fotografijama, lokomotiva se odvojila od ostatka vlaka i zabila se u obližnju zgradu.


U jutarnjem vlaku koji je krenuo s kolodvora u Milanu u 5,10 ujutro prema Salernu, na jugu zemlje, bila su svega 33 putnika. Vlak je iskočio iz tračnica nakon 20 minuta putovanja, oko 40 kilometara od Milana.


Talijanske željeznice su priopćile da istražuju uzrok nesreće. Vlakovima velikih brzina (TGV) koji su krenuli s juga će krajnja stanica biti Bologna. Polazak vlakova iz Milana je trenutno obustavljen.