Demokrat se povukao

Bivši američki ministar Julian Castro odustao od predsjedničke utrke

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Karizma i samopouzdanje koje su pomogle Castru da postane rastuća zvijezda u Demokratskoj stranci nisu mu donijeli dovoljno podrške za natjecanje s poznatijim američkim senatorima, uključujući Bernija Sandersa iz Vermonta i Elizabeth Warren iz MassachussettsaWASHINGTON – Unuk migranta iz Meksika, bivši gradonačelnik San Antonija i bivši američki ministar za stanovanje i urbani razvoj, Julian Castro, odustao je u četvrtak od utrke za predsjedničke izbore 2020. nakon što su njegovu demokratsku kandidaturu zasjenili poznatiji liberali.


»S dubokom zahvalnošću svim našim pristašama, danas odustajem od predsjedničke kampanje«, tvitao je Castro.


Karizma i samopouzdanje koje su pomogle Castru da postane rastuća zvijezda u Demokratskoj stranci nisu mu donijeli dovoljno podrške za natjecanje s poznatijim američkim senatorima, uključujući Bernija Sandersa iz Vermonta i Elizabeth Warren iz Massachussettsa.
Drugi Teksašanin u utrci za demokratsku predsjedničku nominaciju, bivši američki zastupnik Beto O’Rourke, također je ukrao dio pozornosti Castru u prvim danima kampanje.


Castro (45) borio se za migrantska prava i snažno kritizirao politike republikanskog predsjednika Donalda Trumpa.


Nije propustio kritizirati ni svoje kolege demokrate, osobito bivšeg američkog potpredsjednika i favorita Joea Bidena, na predsjedničkoj debati demokrata 12. rujna.