Stigao i u susjedstvo

BiH: U Banjoj Luci potvrđeni prvi slučajevi zaraze koronavirusom kod oca i sina

Hina

Muškarac koji je obolio od virusa COVID-19 radi u Italiji, a u Banjoj Luci mu žive supruga i sin. Sam se javio liječnicima po dolasku iz ItalijeU Bosni i Hercegovini zabilježeni su prvi slučajevi zaraze koronavirusom, potvrdio je u četvrtak ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić.


Zaraza je potvrđena kod jednog muškarca i njegova sina, učenika u osnovnoj školi »Branka Ćopića«.


Šeranić je kazao da je muškarac smješten u bolnicu, a dijete je pod nadzorom. Škola je zatvorena dok se ne provede potpuna dezinfekcija.
»Vrijeme je da poduzmemo predviđene mjere«, kazao je Šeranić na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci.


Muškarac koji je obolio od virusa COVID-19 radi u Italiji, a u Banjoj Luci mu žive supruga i sin. Sam se javio liječnicima po dolasku iz Italije radi testiranja pošto je osjetio simptome poput povišene tjelesne temperature. Njegovo stanje, kako tvrdi ministar zdravlja, stabilno je i osjeća se razmjerno dobro.


Tijekom dana bit će provedeno testiranje djece koja su bila u kontaktu s oboljelim učenikom, a građanima je dana uputa da postupaju sukladno ranije predviđenim mjerama poput pojačane osobne higijene i samoizolacije u sumnjivim slučajevima.


Ravnatelj Kliničkog centra u Banjoj Luci Vlado Đajić kazao je da imaju način provoditi testiranja, a unutar posebnog odjela imaju osiguran prostor za smještaj do 50 pacijenata koji eventualno obole od koronavirusa.


Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić kazao je da su gradske vlasti spremne reagirati, a građanima starije dobi preporučio je pojačane mjere opreza i suzdržavanje od sudjelovanja na masovnim skupovima.


»Ništa se neće posebno mijenjati. Radi o se o preventivnim mjerama vezanima za jednu obitelj i jednu školu«, kazao je Radojičić.