Pogubljenja

Bez milosti: Saudijci odrubili glave 36 terorista. Jednog su razapeli

Hina

Foto Screenshot YouTube

Foto Screenshot YouTube

Te su osobe proglašene krivima jer su usvojile »ekstremističko terorističko razmišljanje i osnovale terorističke ćelije«, kaže ministarstvo u priopćenju koje je objavila službena agencija SPARIJAD Trideset i sedam Saudijaca pogubljeno je u utorak u Saudijskoj Arabiji nakon što su osuđeni za terorizam, objavilo je saudijsko ministarstvo unutrašnjih poslova.


Pogubljenja su izvedena u pet pokrajina: u glavnom gradu Rijadu i svetim gradovima Meki i Medini, sunitskoj regiji al-Kasim i Istočnoj pokrajini gdje je koncentrirana šijitska manjina, navelo je ministarstvo.


Te su osobe proglašene krivima jer su usvojile »ekstremističko terorističko razmišljanje i osnovale terorističke ćelije«, dodalo je ministarstvo u priopćenju koje je objavila službena agencija SPA.
U Saudijskoj Arabiji se smrtne kazne provode odrubljivanjem glave, a ministarstvo je preciziralo da je jedan od pogubljenih kasnije razapet, kako se postupa s optuženima za posebno teške zločine.


Ranija masovna pogubljenja su u Saudijskoj Arabij zabilježena u siječnju 2016. kada je 47 osoba također optuženo za terorizam, među kojima šijitski vjerski vođa Nimr Baker al-Nimr, što je izazvalo napetosti i prekid diplomatskih odnosa između Rijada i Teherana.