Borba protiv koronavirusa

Radikalan pristup: Austrija ide prema obveznim testovima za ulazak u bolnicu i kazalište

Hina

foto: REUTERS/Leonhard Foeger

foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Austrijska gospodarska komora je ranije objavila da je skeptična u pogledu te mjere u kafićima, hotelima i restoranima koji su sada zatvoreni. BEČ – Austrijski parlament odobrio je danas vladi uvođenje obveznog negativnog testa za odlazak u kazalište, bolnicu ili za rezervaciju hotela, unatoč suzdržanosti nekih gospodarskih udruga.


Vladajući konzervativni zastupnici u koaliciji sa Zelenima glasali su za to da vlada Sebastiana Kurza uvede tu mjeru nakon treće karantene koja završava 24. siječnja.


Za odluku su bili i oporbeni socijaldemokrati omogućivši potrebnu dvotrećinsku većinu, a krajnja desnica je bila protiv.
Austrijska gospodarska komora je ranije objavila da je skeptična u pogledu te mjere u kafićima, hotelima i restoranima koji su sada zatvoreni.


Vlada također želi uvesti obavezan negativni test na koronavirus pri ulasku u bolnicu za liječenje drugih bolesti, osim covida-19.


Uglavnom pošteđena u prvom proljetnom valu pandemije, Austija ne uspjeva smanjiti broj zaraženih iako je nakon Božića odredila treću karantenu od početka pandemije.