Histerija

Australska policija traži dvojicu serijskih pljačkaša supermarketa: Na meti su im bile – zalihe toaletnog papira

Hina

Reuters

Reuters

U Sydneyju se jedna trgovina dosjetila originalnog načina kako spriječiti »pohlepne« kupce toaletnog papira: za jedan paket cijena je 3,5 australskih dolara, dok je za dva paketa potrebno platiti 99 dolara

Australska policija je u utorak objavila potjernicu za dvojicom muškaraca koje se sumnjiči za »krađe i pokušaje krađa« po supermarketima u Sydneyju, a meta su im bile zalihe toaletnog papira. Policija Novog Južnog Walesa je u priopćenju zamolila javnost za pomoć pri identifikaciji dvojice muškaraca koji su krali po jugozapadnom predgrađu Sydneyja u nedjelju ujutro. Uz prioćenje su objavljene fotografije osumnjičenih, a navedeno je i da je jedan od njih navodno prijetio nožem zaposleniku u jednoj od trgovina.

»Stanovništvo Novog Južnog Walesa neće tolerirati kriminalno ponašanje u bilo koje vrijeme, a pogotovo ne u doba krize«, izjavio je ministar policije i hitnih službi u ovoj saveznoj državi David Elliott.


U mnogim trgovinama diljem Australije ponestaje nekih artikala, kao što su toaletni papiri te određeni prehrambeni i higijenski proizvodi, jer su ljudi počeli stvarati velike zalihe bojeći se pandemije koronavirusa.


Nestašica određenih proizvoda u nekim je slučajevima dovela do sukoba i fizičkih napada među kupcima, a trgovie su prisiljene limitirati količine koje pojedinci mogu kupiti.
U Sydneyju se jedna trgovina dosjetila originalnog načina kako spriječiti »pohlepne« kupce toaletnog papira: za jedan paket cijena je 3,5 australskih dolara, dok je za dva paketa potrebno platiti 99 dolara.