POTICAJ CIJEPLJENJU

Američki potpredsjednik Mike Pence cijepio se pred tv kamerama: “Ništa nisam osjetio”

Hina

Reuters

Reuters

Očekuje se da će FDA u petak izvanredno odobriti još jedno cjepivo, također američkog proizvođača Moderne.WASHINGTON – Američki potpredsjednik Mike Pence cijepio se u petak protiv covida-19 pred televizijskim kamerama, nastojeći pridobiti građane za cijepljenje u vrijeme kada broj umrlih u zemlji treći dan zaredom doseže 3000.


Pence, njegova supruga Karen Pence i ministar zdravstva Jerome Adams zasad su najpoznatije osobe koje su se javno cijepile.


“Ništa nisam osjetio. Dobro obavljeno”, rekao je Pence, šef stožera Bijele kuće za borbu protiv koronavirusa.
Primio je cjepivo američke kompanije Pfizera i njegova njemačkog partnera BioNTecha koje je Agencija za hranu i lijekove odobrila prije tjedan dana.


Očekuje se da će FDA u petak izvanredno odobriti još jedno cjepivo, također američkog proizvođača Moderne.


Trojcu koji se cijepio u petak trebao bi se priključiti niz političara, u sklopu kampanje kojoj je cilj prevladati sumnjičavost građana u sigurnost cjepiva koje je prošlo stroga ispitivanja i znanstvene analize.


Za javno cijepljenje prijavili su se bivši predsjednici Bill Clinton, George Bush i Barack Obama, a izabrani predsjednik Joe Biden, koji 20. siječnja preuzima dužnost, cijepit će se idući tjedan, rekli su njegovi suradnici.