NEMA DOGOVORA

Sudski službenici od ponedjeljka kreću u štrajk, sindikat donio odluku

P. N.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

SDLSN RH traži povećanje plaće za 400 eura i reguliranje pregovaranja za službenike i namještenike u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvuSindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN RH) u ponedjeljak kreće u štrajk.


Evo proglasa kojeg su uputili:


Poštovane kolegice i kolege,
nakon što je Županijski sud u Zagrebu danas odbio prijedlog Republike Hrvatske za određivanjem privremene mjere zabrane štrajka, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN RH) u ponedjeljak, 5. lipnja 2023. u 7,00 sati pokreće štrajk radi zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa svojih članova, državnih službenika i namještenika zaposlenih u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu.


Štrajk se organizira u svim tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu u kojima SDLSN RH ima svoje članove, a uz članove SDLSN RH, u štrajku će sudjelovati i ostali službenici i namještenici koji će mu se dobrovoljno pridružili.


SDLSN RH traži povećanje plaće za 400 eura i reguliranje pregovaranja za službenike i namještenike u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu.


U ponedjeljak, 5. lipnja, u 11,30 sati, ispred Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Ul. Grada Vukovara 84, medijima će se obratiti predsjednica SDLSN RH Iva Šušković te izvijestiti o provedbi štrajka tijekom jutarnjih sati prvoga dana kao i komentirati odluku Županijskoj suda u Zagrebu o zakonitosti štrajka, naveli su u priopćenju.