EUROZASTUPNIK

Sokol: ‘Od polja do stola’ će osigurati prijelaz na održiv prehrambeni sustav

P. N.Kao izvjestitelj Kluba zastupnika EPP-a za Strategiju ‘od polja do stola’ u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača (IMCO), doc. dr. sc. Tomislav Sokol sudjelovao je danas na Konferenciji ‘Bolja proizvodnja, bolja prehrana, bolji okoliš i bolji život’ koju je u Osijeku organizirala Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) povodom Svjetskog dana hrane.


‘Europska unija najveći je svjetski uvoznik i izvoznik hrane. Ipak, čak 33 milijuna ljudi u Europskoj uniji ne može si priuštiti kvalitetan obrok svaki drugi dan. To je naročito zabrinjavajuće kada znamo da se čak 20 % proizvedene hrane rasipa.


Stoga je cilj provedbe Strategije ‘od polja do stola’ osigurati prijelaz na održiv prehrambeni sustav. Slobodno mogu reći da je ova Strategija ključan dokument koji će odrediti kako i koliko kvalitetno će se europski građani hraniti u idućem razdoblju.’ – kazao je Sokol.
Više detalja i informacija pronaći ćete u priopćenju koje se prilaže u privitku ove poruke zajedno s fotografijom koju, uz navođenje izvora: ‘EPPGroup’, slobodno možete koristiti u Vašem mediju.