POLICIJA ISTRAŽUJE

Slovenski političari izloženi prijetnjama smrću: Šalju im poštanske pošiljke s metkom za pušku

Hina

Janez Janša / REUTERS

Janez Janša / REUTERS

Mediji su u nedjelju objavili da su pošiljke s prijetnjama smrću na svoje kućne adrese dobili premijer Janez Janša i ministar obrane Matej Tonin, što je kasnije i službeno potvrđeno.LJUBLJANA – Slovenska policija potvrdila je u ponedjeljak da istražuje poštanske pošiljke u kojima su visokim predstavnicima države i štićenim osobama upućene prijetnje smrću.


Policija je obaviještena o pet takvih pošiljki, sve su sličnog sadržaja, s neposrednim prijetnjama smrću i u svima je bio priložen metak za pušku, kazao je u izjavi za javnost Stojan Belšak, iz sektora ljubljanske kriminalističke policije.


Dodao je kako je istraga još u početnoj fazi prikupljanja informacija koje bi trebale dovesti do počinitelja te da o drugim detaljima zbog interesa istrage ne može govoriti.
Mediji su u nedjelju objavili da su pošiljke s prijetnjama smrću na svoje kućne adrese dobili premijer Janez Janša i ministar obrane Matej Tonin, što je kasnije i službeno potvrđeno.


Mediji u ponedjeljak prenose da su, osim premijera i ministra, pošiljke s istim prijetnjama i sadržajem dobile i dvije zastupničke skupine u parlamentu i jedan zastupnik, navodno predsjednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič.


Predstavnici više stranaka u ponedjeljak su oštro osudili svaki oblik prijetnje i nasilja kao nedopustive, a predsjednik parlamenta Igor Zorčič pozvao je istodobno i sve političare da u svojoj komunikaciji budu tolerantni i umjereni.