DESNIČARSKI POPULIZAM

Radnička fronta: Milanović je prešao sve granice, stao je na stranu desnice

Hina

Katarina Peović osvrnula se i na asistente u nastavi koji ne dobivaju honorare te ustvrdila da su, istodobno, svi vjeroučitelji u školama plaćeni i da se za njih 3000 izdvaja više od 240 milijuna kuna / Foto Nikola Cutuk/PIXSELL

Katarina Peović osvrnula se i na asistente u nastavi koji ne dobivaju honorare te ustvrdila da su, istodobno, svi vjeroučitelji u školama plaćeni i da se za njih 3000 izdvaja više od 240 milijuna kuna / Foto Nikola Cutuk/PIXSELL

Milanovićeva posljednja izjava konačan je korak kojim se odvojio od ljevice, od ičega iole smislenog i ljudskog, te prešao na stranu desničarskog populizma, ocijenili su u priopćenju.ZAGREB – Radnička fronta u četvrtak je osudila posljednju izjavu predsjednika države Zorana Milanovića o ubojstvu obitelji Zec i genocidu u Srebrenici, prozvavši ga da je prešao sve granice i čvrsto stao na stranu desnice.


Milanovićeva posljednja izjava konačan je korak kojim se odvojio od ljevice, od ičega iole smislenog i ljudskog, te prešao na stranu desničarskog populizma, ocijenili su u priopćenju.


Nije lijeva opcija


U osvrtu na Milanovićevo dosadašnje djelovanje Radnička fronta zaključuje da on nikada nije ni predstavljao lijevu opciju, ali im je jasno da je u određenim trenucima biračima izgledao kao “manje zlo”.
Pritom su podsjetili na Milanovićeve kvalifikacije samoga sebe kao konzervativca i libertarijanca te izjave na kraju premijerskog mandata u kojima se “s tzv. šatorašima nadmetao u nacional-šovinizmu, pritom spominjući ‘vojne lekarke’ i nazivajući Srbe ‘šakom jada'”.


Ističu kako je trenutak kada se trebalo odreći Milanovića počeo sa Zakonom o radu koji je “fleksibilizirajući” radne odnose doveo do nikada nesigurnijih radnih odnosa za radnike koje ovih dana iz vladajućeg HDZ-a žele dodatno pogoršati.


No, tvrde u Radničkoj fronti, ipak je bio dug put od toga do današnjih skandaloznih izjava i svrstavanja aktualnog predsjednika.


Koketira sa svjetonazorskom desnicom


“Predsjednik je već prije koketirao sa svjetonazorskom desnicom, na što smo i ranije upozoravali, te se ova kulminacija dala naslutiti iz njegovih antikomunističkih i revizionističkih istupa, relativiziranja ispovijedi silovanih žena, kao i relativiziranje žrtava ratnih zločina”, navode u priopćenju.


Na prvom mjestu su istaknuli predsjednikovo vraćanje odličja Branimiru Glavašu optuženom za ratne zločine, relativiziranje zločina Mihajla Hrastova, kao i konstantne napade na predstavnike Srba u Hrvatskoj, naročito predsjednika Srpskog narodnog vijeća i saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca.


Za kraju su poručili da će se nastaviti odupirati aktualnom predsjedniku i njemu sličnima na svim područjima, prvenstveno aktualnim izmjenama koje bi trebale dodatno pogoršati “Milanovićev Zakon o radu”. Iz vida pritom, poručuju, neće ispuštajući ni sve antifašističke, feminističke i općenito ljudske teme koje su Milanoviću trenutno „na piku“.