KRŠENJE MJERA

PUPG i dalje dijeli drastične kazne za izlazak iz samoizolacije

Šarlota Brnčić

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZAOd petka, 21. svibnja do danas na području Policijske uprave primorsko-goranske u kršenju epidemioloških mjera zatečeno je 15 osoba.


Tako je 26. svibnja na šalteru upravnih poslova Policijske postaje Opatija zatečena 18-godišnjakinja s važećom mjerom samoizolacije, dok je u jučer u zgradu Policijske uprave došla 48-godišnjakinja, također  s važećom mjerom samoizolacije.


Izvan svog doma, odnosno mjesta gdje su se trebali nalaziti dok im traje mjera samoizolacije, zatečena su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 30 i 61 godine.
Na graničnim prijelazima Rupa, Pasjak i Brod na Kupi prilikom izlazne granične kontrole u kršenju epidemioloških mjera zaustavljeno je 11 stranih državljana. Riječ je o dvoje državljana Njemačke i državljanima Češke i Bosne i Hercegovine koji su pristupili graničnoj kontroli unatoč mjeri samoizolacije, dok su po dvoje državljana Njemačke i Švicarske, državljanin Kosova, Francuske i Bosne i Hercegovine prekršili propisano vrijeme tranzita od 12 sati te se zadržali na području Hrvatske nekoliko dana.
Zbog prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdani su im prekršajni nalozi i izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.
Također, u ovom razdoblju policija je na području Policijske uprave utvrdila i prekoračenje radnog vremena jednog ugostiteljskog objekta te izvijestila državni inspektorat radi postupanja iz njihove nadležnosti.