NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE

Prijetio susjedu, pa zapucao iz Kalašnjikova: U pretresu kuće policija mu pronašla arsenal oružja

Marin Smolčić

Foot M. SMOLČIĆ

Foot M. SMOLČIĆOTOČAC – Nastavljaju se povremene pretrage kuća po Lici čiji su vlasnici nagomilali arsenale oružja. Igranje s ilegalnim oružjem i prijetnje skupo će stajati jednog mještanina u Ličkom Lešću. Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom sa šireg područja grada Otočca zbog osnova sumnje da je počinio tri  kaznena djela i to prijetnje, dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.


Pod blagom dozom alkohola rabijatni je Lešćaranin protekloga vikenda u Ličkom Lešću prijetio ubojstvom 50-godišnjaku, susjedu iz Otočca. Da bi potkrijepio svoje namjere i ozbiljnost prijetnji potom je kroz prozor kata kuće ispalio najmanje tri hica iz automatske puške AK-47 Kalašnjikov.


U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena automatska puška AK-47, četiri puna okvira s po 30 komada streljiva call. 7,62x39mm, jedan prazni okvir za automatsku pušku, još 45 komada streljiva call. 7,62×39 mm, tri komada streljiva za protuzrakoplovni top, šest detonirajućih kapisli i dva koluta sporogorećeg štapina, koje je neovlašteno posjedovao.
Policija je zaplijenila vojni materijal i počinitelju slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.