David Sassoli

Predsjednik Europskog parlamenta hospitaliziran zbog upale pluća. Testirao se na covid, rezultati su negativni

Hina

foto: REUTERS/Yves Herman

foto: REUTERS/Yves Herman

Bivši novinar i voditelj vijesti na talijanskoj televiziji, David Sassoli je na mjestu predsjednika Europskog parlamenta 2019. naslijedio također Talijana Antonija Tajanija, bliskog Silviju Berlusconiju, iz EPP-a, na mandat od dvije i pol godine. STRASBOURG – Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli hospitaliziran je od srijede u Strasbourgu zbog upale pluća, ali “njegovo je stanje dobro”, naveo je njegov glasnogovornik.


Talijan Sassoli (65) iz Saveza socijalista i demokrata, morao je danas odustati od predsjedanja plenarnim zasjedanjem Europskog parlamenta u Strasbourgu i nije mogao nazočiti godišnjem govoru o stanju Unije predsjednice Komisije Ursule von der Leyen.


“Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli je 15. rujna primljen u bolnicu u Strasbourgu gdje mu je dijagnosticirana upala pluća i propisana terapija”, izjavio je glasnogovornik Roberto Cuillo i dodao je “njegovo stanje dobro”.
Glasnogovornik je rekao da je Sassoli prošlog tjedna ima vrućicu i da se testirao na covid, te da su rezultati negativni.


Predsjednik Europskog vijeća Charles Michela zaželio je u ponedjeljak na Twitteru Davidu Sassoliju “brzi oporavak”.


Bivši novinar i voditelj vijesti na talijanskoj televiziji, David Sassoli je na mjestu predsjednika Europskog parlamenta 2019. naslijedio također Talijana Antonija Tajanija, bliskog Silviju Berlusconiju, iz EPP-a, na mandat od dvije i pol godine.


Izbori za novog predsjednika Europskog parlamenta bi se trebali održati u siječnju. Šef EPP-a Nijemac Manfred Weber je odustao od kandidature ali zahtijeva predsjedavanja parlamentom za svoju političku grupaciju, na temelju sporazuma između političkih stranaka 2019. godine.