Vatrogasci na terenu

Požar u Segetu Gornjem još nije lokaliziran, zasad se ne širi

Hina

Pogled na požarište iz helikoptera / Foto Ured predsjednika RH, Marko Beljan

Pogled na požarište iz helikoptera / Foto Ured predsjednika RH, Marko Beljan

Po gruboj procjeni izgorjelo je oko 1600 hektaraPožar u Segetu Gornjem, koji je buknuo u ponedjeljak ujutro, još nije lokaliziran, no za sada se ne širi, doznaje se od glavnoga županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića, koji je upozorio da je počelo puhati jako jugo koje u trenu može promijeniti smjer vatre.


Još ima izdimljavanja na rubovima i sredini požarišta, no vatra se ne širi, rekao je Kovačević Hini i dodao da vatrogasci rade na dogašivanju i sanaciji, a iz zraka im pomažu dvije letjelice.


“Što se tiče procijenjene opožarene površine, po gruboj procjeni izgorjelo je oko 1600 hektara, vatra se od jutros nije širila van teško pristupačne zone Labišnica. Na terenu je sto ljudi sa 35 vozila. Ništa ne možemo prognozirati s obzirom na to da je počelo puhati jako jugo koje u trenutku može promijeniti smjer vatre”, upozorio je.
Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu je s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem helikopterom obišao opustošena područja kod Segeta Gornjeg i uvjerio se u razmjere štete koju je iza sebe ostavila vatra,


Milanović se prije obilaska sastao i razgovarao o situaciji na požarištu Seget Gornji kod Trogira i požarištu Mirlović u Šibensko-kninskoj županiji s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, brigadirom Robertom Suntešićem te vatrogasnim zapovjednikom Splitsko-dalmatinske županije Ivanom Kovačevićem.


Tijekom posjeta Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu Republike Hrvatske u vojnoj bazi Divulje u Splitu, predstavnici vatrogasnog zapovjedništva i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvijestili su predsjednika Milanovića o dosadašnjem angažmanu vatrogasaca i poduzetim aktivnostima na gašenju požara, kao i o pomoći koju je pružila Hrvatska vojska u intervencijama gašenja požara.


Predsjednik Milanović zahvalio je vatrogascima i svima koji su se angažirali u gašenju vatrene stihije na požrtvovnosti i višednevnom trudu u obuzdavanju požara.


Popodne se u Divuljama očekuje dolazak premijera Andreja Plenković i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.