PANDEMIJA U EUROPI

Portugal se otvara za turiste iz EU-a i Velike Britanije s negativnim testom

Hina

Reuters

Reuters

Posjetitelji će morati dokazati da su bili negativni na koronavirus do 72 sata prije leta, a zrakoplovne kompanije bit će kažnjene globom od 500 do 2000 eura za svakog putnika koji se ukrcao bez dokaza o negativnom testu.LISABON – Portugal će dozvoliti turističke letove iz zemalja EU-a s niskom stopom infekcije koronavirusom te iz Ujedinjenog Kraljevstva, ali putnici moraju pokazati negativni test na koronavirus, objavilo je u subotu ministarstvo unutarnjih poslova.


Dan ranije je portugalsko ministarstvo turizma dalo zeleno svijetlo britanskim turistima za ulazak u zemlju od ponedjeljka.


Zabrana ulaska ukida se za europske zemlje s incidencijom manjom od 500 slučajeva na 100 tisuća ljudi.
Turisti iz Lihtenštajna, Norveške, Islanda i Švicarske također će moći putovati u Portugal.


Posjetitelji će morati dokazati da su bili negativni na koronavirus do 72 sata prije leta, a zrakoplovne kompanije bit će kažnjene globom od 500 do 2000 eura za svakog putnika koji se ukrcao bez dokaza o negativnom testu.


Portugal trenutno jedino dozvoljava letove za putovanja iz poslovnih razloga, studiranja, spajanja obitelji te zdravstvenih ili humanitarnih razloga.


Putnici iz zemalja s incidencijom većom od 500 slučajeva na 100 tisuća ljudi u posljednjih 14 dana, mogu ući u Portugal samo zbog rada, zdravstvene skrbi i slično.


Po dolasku moraju u izolaciju na 14 dana.