Prva faza

Popis stanovništva: Danas do 15.00 sati samopopisano je više od 1,3 milijuna građana i građanki

Hina

Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Iz DZS-a ističu kako popisivači prilikom terenskog popisivanja dolaze na adrese kućanstava te popisuju osobe, kućanstva i stanove, a od onih koji su se popisali samostalno, preuzimaju kontrolnu šifru kao dokaz uspješnog samopopisivanja.ZAGREB – U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u RH 2021. godine samopopisivanjem, do nedjelje 26. rujna u 15 sati, uspješno je popisano više od 1.326.000 građana, priopćio je Državni zavod za statistiku.


Prema podacima o broju popisanih osoba u fazi samopopisivanja na portalu e-Građani, od ukupnog broja samopopisanih osoba, najveći broj, ukupno 403.183 građana tim se putem popisalo u Gradu Zagrebu.


Sljedeća je Splitsko-dalmatinska županija, s 132.662 samopopisanih građana, te Primorsko-goranska županija, sa 113.518.
Prva faza Popisa 2021. samopopisivanjem završava u nedjelju u ponoć, a do tad svi oni građani koji se žele samopopisati, mogu to i učiniti.


U ponedjeljak 27. rujna počinje 2. faza Popisa 2021., kada na teren izlaze popisivači.


Iz DZS-a ističu kako popisivači prilikom terenskog popisivanja dolaze na adrese kućanstava te popisuju osobe, kućanstva i stanove, a od onih koji su se popisali samostalno, preuzimaju kontrolnu šifru kao dokaz uspješnog samopopisivanja. Popisivači će imati majice i maske s obilježjima Popisa 2021., akreditacije i prijenosna računala, kao i EU digitalne Covid potvrde te će ih stoga građani moći lako prepoznati.


Više informacija o 2. fazi provedbe Popisa 2021., kao i o tome kako prepoznati popisivače može se pronaći na poveznici https://popis2021.hr/.